Gå til hovedindhold

Sådan foregår en ridetime

Beskrivelse af hvordan en typisk ride time afvikles.

 • Læs op

Indhold

  Afvikling af ridetimen

  Ca. 20-30 minutter før din ridetime starter mødes vi ved skranken ved kontoret i den store ridehal. Her bliver alle på holdet krydset af hvis de er tilstede, og alle får tildelt en hest/pony. Her vil du blive krydset af og få tildelt en hest. Man må gerne selv komme med ønsker, men det er ridelæreren som afgør hvilken pony eller hest den enkelte elev skal ride på. Alle elever skal prøve forskellige heste, vi har både heste og ponyer, der passer til de fleste niveauer. Når du har fået tildelt en hest skal den sadles op hvis den ikke allerede er ude på et ridehold. Hesten skal strigles både inden ridetimens start og efter timen, såfremt din hest er ledig til det. Hovene skal også rensen. Hvis man ikke ved hvordan man gør kan man altid spørge sin ridelærer om hjælp. Hver hest har egen sadel og hovedtøj. Respekter dette og hæng tingene rigtigt på plads.

  Rideudstyr

  Alle elever skal ride med ridehjelm. Du kan låne en, men vil du fortsætte til ridning anbefales du at købe en godkendt hjelm, der passer nøjagtig til dig. Ellers skal du have praktisk tøj på, der sidder tæt og er behageligt. Husk at vi ofte rider udendørs, i skov eller på ridebane når vejret er til det. Det er en god idé at bruge handsker til ridning. Brug gummistøvler eller glatte støvler med lav hæl. Det er ikke tilladt at ride med gummisko eller snøresko. Husk at skrive navn i dine egne ting.

  Rideundervisningen

  Selve undervisningen varetages af rideinstruktører og dyre-assistent-elever. Så frem eleverne ønsker at blive trukket, er dette en forældre opgave. De første 10 minutter af ridetimen bruges til efterspænding af sadel og tilpasning af stigbøjler samt opvarmning i skridt. Underviseren kan være beskæftiget i stalden med afsadlning disse 10 minutter. De sidste 10 minutter af ridetimen bruges til afskridtning, og underviseren vil her være på kontoret eller i stalden for opstart af næste ridetime. Når underviseren ikke er til stede må der kun rides skridt. Det er ikke tilladt at lade andre end tilmeldte elever ride på rideholdene. På dressurholdene er der op til 10 elever pr. hold, på springhold op til 7 elever. Vis hensyn til hinanden og hestene i stalden.