Gå til hovedindhold

Rideskolehestene

På Albertslund Ridecenter er vores rideskoleheste en vigtig del for at vi kan drive en velfungerende rideskole. Derfor er det utrolig vigtig for os, at de trives og bliver behandlet ordentlig i overensstemmelse med vores kriterier for god hestevelfærd

Indhold

  I disse regler står blandt andet, at en rideskolehest højst må bruges til undervisning 2 timer om dagen, og at de skal have spise- og hvilepauser. På Albertslund Ridecenter går vi meget op i hestevelfærd. Vores rideskoleheste er daglig på fold flere timer, de går alle med dækkener, har passere der sørger for at nusse om dem, tilpasset sadler osv. Det er meget vigtigt for os at vores rideskoleheste har de optimale forhold og trives.

  Vi har i øjeblikket omkring 20 heste til vores rideskole. En rideskolehest er en dyr investering, og den er svær at finde. Der er mange ting, man skal tage højde for, før man finder den rigtige. Vi har forsøgt at sørger for at der er en hest/pony til alle, både til store og små.

  Vi har f.eks. det krav på ridecenteret, at vores heste skal kunne gå med alle – børn, voksne, handicappede, autister, ja selv med de 3-7-årige på de yngste hold. De skal også helst kunne gå på alle niveauer, dvs. kunne bruges til både nybegyndere og øvede. De må ikke være sure, bide eller sparke. De skal altså kunne færdes blandt mennesker og andre heste.

  Det slår nogle gang fejl, eller hesten ændrer sind, fordi den ikke har psyke til at være skolehest. Hvis dette skulle ske forsøger vi at løse problemet. Kan vi ikke det her på stedet vil vi forsøge at finde et andet hjem som passer bedre til hesten.

  Hver hest skal have smed hver 6. uge. Dens tænder skal tjekkes 2 gange om året, den skal vaccineres 1 gang om året og have en kur, hvis den har orm. Dertil kommer udstyr. Hver hest har sit eget udstyr, der er tilpasset den. Det er en stor udgift i sig selv, og hvis man har en hest, der er bygget lidt sjovt, kan man risikere, at den jævnligt skal tilses af en sadelmager. Det samme med dyrlægen: er man rigtig heldig, skal den kun have dyrlæge 1 gang om året, men det er desværre sjældent. Ofte skal man have dyrlæge flere gange, måske skal den transporteres til et hospital og have taget f.eks. røntgenbilleder. Et standardbesøg af dyrlægen koster omkring 1200 kr., så det er en dyr affære at have 20 skoleheste.

  Født: 2006
  Race: Fjordhest 
  Køn: Hoppe 
  Højde: 146 - kat 1 pony 

  Beskrivelse: Alfa er en super god allround hest, der både er god til at springe og gå dressur. Hun kan for den mindre rutineret rytter være lidt stædig, men er meget populære blandt de letøvet og øvet ryttere på rideskolen. 

  Alfa må max bærer en rytter på 65 kg 

  Født: 2004
  Race: Krydsning 
  Køn: Vallak 
  Højde: 163

  Beskrivelse: Basse er en stor dejlig dreng, der til trods for sin størrelse, gør det rigtig godt som dressurhest. Han kan bruges på stort set alle hold også handicap. Han elsker en tur i skoven og kan også springe lidt. 

  Basse må max bærer en rytter på 100 kg.

  Født: 2002
  Race: Krydsning 
  Køn: Vallak 
  Højde: 172

  Beskrivelse: Falcon er en forsigtig stor herre, som bedst kan lide at man er stille og rolig omkring ham. Han kan kigge lidt, men er kærlig klap på halsen og en lille opmuntring, så går det hele. 

  Falcon kan rides af alle og går også handicap. Han er super sød på tur. 

  Falcon må max bære en rytter på 90 kg.

  Født: 2004
  Race: Svensk travpony 
  Køn: Hoppe 
  Højde: 148 - kat 1 pony 

  Beskrivelse: Flika er en sød kat. 1 pony, der kan gå med de fleste. Hun kan til tider være lidt stædig, men er altid rolig og sød. Da Flika er en travpony, har hun lidt svært ved galop, men hun kan godt med lidt hjælp. Hun kan også gå rigtig fin dressur, men springning er ikke lige hendes skarpe side. Hun elsker at blive nuset i stalden. 

  Flika må max bære en rytter på.

  Født: 2000
  Race: Krydsning 
  Køn: Vallak 
  Højde: 129 - kat 3 pony

  Beskrivelse: Hannibal er en af rideskolens mest populære ponyer og er god til alle slags ryttere. Han kan både gå dressur, springe og elsker en god tur i skoven. Han er sød i stalden, men kan dog godt finde på at stjæle hø, hvis han kan komme af sted med det. Han har tidligere redet en del springstævner med vores elever, men nu hvor han er blevet lidt ældre går han ikke så mange stævner mere. 

  Hannibal må max bære en rytter på 50 kg.

  Født: 2005
  Race: Pinto krydsning 
  Køn: Hoppe 
  Højde: 158

  Beskrivelse: Kiki er endnu en af rideskolens populære heste. Hun går rigtig fin dressur og startes ofte i dressur. Kiki er super sød i stalden og nem. Hun kan være lidt vågen om vinteren, og rides derfor primært af letøvet og øvet ryttere i den periode. Hun er altid frisk på en skovtur og kan også springe. Dog springer hun ikke mere, da vi ønsker at passe godt på hende. 

  Kiki må max bære en rytter på kg.

  Født: 1996
  Race: Fjordhest 
  Køn: Hoppe 
  Højde: 141

  Beskrivelse: Lykke er verdens bedste ny begynderpony og er meget populære blandt de mindste/urutineret ryttere. Lykke har tidligere også være rigtig god til spring, men dette bliver hun ikke brugt til mere, da hun er en ældre dame. Lykke er altid sød og rigtig god at lære at ride galop på. 

  Lykke må max bære en rytter på 65 kg.

  Født: 2010
  Race: Krydsning
  Køn: Vallak 
  Højde: 176

  Beskrivelse: Max er rideskolens største hest, men også en af de sødeste og er elsket af alle, både store som små. Han er altid i godt humør og elsker opmærksomhed. Han kan både gå dressur og springer også fint. Han er sød på tur og trafiksikker. 

  Max må max bære en rytter på 100 kg.

  Født: 2009
  Race: Fjordhest 
  Køn: Hoppe 
  Højde: 148 - kat 1 pony 

  Beskrivelse: Merle er en af vores mange fjordheste, men hun falder ikke igennem mængden. Merle er sin helt egen og har masser personlighed. Hun bliver brugt på alle holdene og kan rides af alle. Dog skal man være lidt på mærkerne i skoven, da dette er noget hun elsker. Merle springer også rigtig fint og har redet et par springstævner. 

  Merle må max bære en rytter på 70 kg.

  Født: 2005
  Race: Irsk sports hest 
  Køn: Vallak 
  Højde: 170

  Beskrivelse: Paddy er en stor sød dreng, der altid er i godt humør. Han elsker, at springe, og gør det rigtig fint. Paddy kan også sagtens gå fin dressur og deltaget i flere dressurstævner. Han er verdens sødeste på tur og bliver også brug til handicap. Paddy kan rides af alle. 

  Paddy må max bære en rytter på 90 kg.

  Født: 2011
  Race: Polsk varmblod  
  Køn: Vallak 
  højde: 167

  Beskrivelse: Lord er vores nyeste rideskolehest og han er super sød og rar. Han er en stor hest, men kan også sagtens rides af de helt små. Alle kan ride på ham og han giver altid en god tur hvad enten det er på banen eller i skoven. 

  Lord kan max bærer en rytter på 80 kg. 

  Født:1999
  Race: Hollandsk varmblod 
  Køn: Vallak
  Højde: 167

  Beskrivelse: Zulu er en ældre herre, men han er ligeså god som dagen er lang. Han har lidt store bevægelser og kan være lidt svær at sidde på, men til gengæld kan man altid stole på ham. Zulu kan rides af alle og er god til både dressur og spring. 

  Zulu kan max bærer en rytter på 80 kg.

  Født: 2008
  Race: Fell pony 
  Køn: Vallak 
  Højde: 136 - kat 2. pony 

  Beskrivelse: Smokey er en af vores populære ponyer og med hans utrolig charmerende udseenden er han manges yngling. Han er super sød og kan gå med de fleste ryttere, dog ikke begyndere, da han til tider kan blive sur på de andre heste. Smokey har vundet rigtig mange præmier i både spring og dressur og gør det super fint på en konkurrence bane. Derudover har han være brugt som handicap hest og er altid mild og sød. 

  Født: 2010
  Race: Spansk pony
  Køn: Hoppe
  Højde: 148 - kat 1. pony 

  Beskrivelse: Rubin er en sød kat. 1 pony, der altid er frisk og fremadgående uden at blive dum. Hun er bedst til den rolige rytter, da hun ellers godt selv kan blive lidt nervøs. Rubin er super fin på dressurbanen og springer også super godt. Hun er en sød og blid hest i stalden og elsker at blive nusset. 

  Rubin må max bærer en rytter på 65 kg.