Rideskolehestene

På Albertslund Ridecenter er der vedtaget en politik for hestevelfærd – nogle regler, der skal sikre, at hestene behandles godt

I disse regler står blandt andet, at en rideskolehest højst må bruges til undervisning 2 timer om dagen, og at de skal have spise- og hvilepauser.

Vi har i øjeblikket omkring 24 heste til vores rideskole. En rideskolehest er en dyr investering, og den er svær at finde. Der er mange ting, man skal tage højde for, før man finder den rigtige.

Vi har f.eks. det krav på ridecenteret, at vores heste skal kunne gå med alle – børn, voksne, handicappede, autister, ja selv med de 3-7-årige på de yngste hold. De skal også helst kunne gå på alle niveauer, dvs. kunne bruges til både nybegyndere og øvede. De må ikke være sure, bide eller sparke. De skal altså kunne færdes blandt mennesker og andre heste.

Det slår nogle gang fejl, eller hesten ændrer sind, fordi den ikke har psyke til at være skolehest. Hvis dette skulle ske forsøger vi at løse problemet. Kan vi ikke det her på stedet vil vi forsøge at finde et andet hjem som passer bedre til hesten.

Hver hest skal have smed hver 6. uge. Dens tænder skal tjekkes 2 gange om året, den skal vaccineres 1 gang om året og have en kur, hvis den har orm. Dertil kommer udstyr. Hver hest har sit eget udstyr, der er tilpasset den. Det er en stor udgift i sig selv, og hvis man har en hest, der er bygget lidt sjovt, kan man risikere, at den jævnligt skal tilses af en sadelmager. Det samme med dyrlægen: er man rigtig heldig, skal den kun have dyrlæge 1 gang om året, men det er desværre sjældent. Ofte skal man have dyrlæge flere gange, måske skal den transporteres til et hospital og have taget f.eks. røntgenbilleder. Et standardbesøg af dyrlægen koster omkring 1200 kr., så det er en dyr affære at have 20 skoleheste.