Gå til hovedindhold

Foder og fodring

Omhandler ridecentrets strategi for fodring og typer af foder vi kan tilbyde.

Indhold

  På alle hestebokse på Albertslund Ridecenter er der ophængt et foderskema, hvor der står præcis, hvad hver enkelt hest skal have af foder pr. dag, fordelt på 3 måltider. Mængden af foder afhænger af, om det er en sportshest eller en hyggehest, om den har tendens til at blive for tyk eller har svært ved at tage på. Dog kan hesten max få 3 kg foder pr. dag, som er den højest anbefalet mængde. Vi laver en individuel foderplan til den enkelte hest i samarbejde med hestens ejer.

  På ridecenteret foder vi med brogaarden, som er et kvalitetsprodukt produceret i England. Vi har tre forskellige slags (alle i pilleform), herunder:

  • Suregrow (fiberrigt foder med lavt stivelse indhold, til nøjsomme heste eller heste i let arbejde)
  • Build up Conditioning cubes (Godt til ungheste eller heste der har svært ved at holde huld og skal sætte muskler)
  • Competition Mix (Letfordøjeligt foder med havre til konkurrencehesten) 

  Alle hestene fodres efter individuelle behov og alle således, at de er dækket ind med vitaminer og mineraler, dog max. 3 kg pr. dag. 

  Vi har også flere slags stråfoder, hø og wrap. Hesteejerne kan selv vælge, hvad de vil have til deres hest. Vores skoleheste får wrap. Vi har valgt wrap, da det indimellem er meget vanskeligt at skaffe hø af god kvalitet – høhøsten er meget afhængig af godt vejr. Når vi holder os til wrap, undgår vi for mange foderskift. En hests mave er meget sart; ethvert skift i foderet aftegnes som en tydelig stribe på dens hove.

  På alle porte ind til vores stalde er ophængt skilte med teksten: FODRING FORBUDT, og det er meget vigtigt, at besøgende overholder det. Der skal ingenting til, før en hest får ondt i maven. Det er meget smertefuldt, og dyrlægen skal straks tilkaldes. Selv om man gør alt, hvad man kan, har nogle koliktilfælde dødelig udgang. Derfor er det vigtigt, at skiltene med FODRING FORBUDT bliver respekteret.