Gå til hovedindhold

Sommergræs

Sommeren her på ridecenteret er altid lidt roligere end resten af året. De fleste af vores pensionærer er på ferie, og deres heste er på græs. Sådan er det heldigvis også for vores skoleheste. De holder nemlig en velfortjent ferie fra midten af juli til midten af august.

Indhold

  Skolehestene her på centeret har altid fri, når børnene i Albertslund Kommune har skoleferie. Der er nu kun én rigtig ferie, nemlig sommerferien, hvor turen går til Herstedvester Landsby. Ridecenteret er så heldige at have overtaget nogle græsfolde her.

  Når sommerferien nærmer sig, græsser vi hver enkelt hest ind på den måde, at vi starter med et kvarter, så en halv time, og så lægger vi hele tiden mere tid på. Det gør vi, for at hestene ikke skal blive syge af pludselig at spise store mængder græs. En hest spiser simpelt hen, til den segner, for den har ikke nogen mæthedsfornemmelse.

  Når alle heste er græsset ind, samler vi en flok af rideskoleeleverne, og så går vi med hestene i snor til Herstedvesters folde. Skolehestene tager dette som årets begivenhed, og der er ikke noget bedre end at se 20 heste galoppere og lave bukkespring og nyde deres frihed. Hestene går på foldene i ca. en måned. De overnatter derude og er ude i al slags vejr, for hestes natur er indrettet til disse vilkår.

  Hestene bliver dog tilset dagligt for sår og skrammer, der bliver tjekket om der er vand nok, og at elhegnet fungerer.

  Når tiden er kommet til, at de skal hjem igen, er de næsten ikke til at fange, men det lykkes trods alt altid. Turen går tilbage til ridecenteret, hvor alle bliver vasket og pudset. Smeden kommer og tilser alle heste, så de er klar til at starte i rideskolen igen. Alt udstyret bliver også gennemgået, pudset og vasket.

  I den første uge efter sommerferien foregår det meste af ridetimerne i skridt, så hestene kommer stille og roligt i gang, og så skader forebygges.